Składniki: Farsz: 1 kg szynki 2 litry bulionu warzywnego 250 g pieczarek 2 cebule olej do smażenia sól, pieprz Naleśniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki wody lekko gazowanej 1 szklanka mleka 2 jajka 2 łyżki oleju sól Panierka: jajko mleko bułka tarta olej do smażenia krokietów Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy na nim krokiety z obydwu stron na złoty kolor. Jeśli farsz jest zbyt suchy, możemy dodać do niego parę łyżek bulionu, w którym gotowane było mięso. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w małą kostkę cebulę. Każdego z osobna namaczamy w roztrzepanym jajku a następnie panierujemy w bułce tartej. Gdy zacznie się szklić dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki.