Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem

Bartek
Przekąski
31.12.2020 10:01
Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem

Składniki na ślimaczki z ciasta francuskiego: 1 opakowanie ciasta francuskiego – 270 g 8-10 plasterków ulubionej szynki 8-10 plasterków sera żółtego 2 łyżki ketchupu pikantnego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie rozwinąć i ułożyć na blacie. Zawsze w lodówce mam rulon ciasta francuskiego, ponieważ w kilka chwil możemy zrobić coś naprawdę smacznego, zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Ślimaczki z ciasta francuskiego to super pyszna i prosta przekąska, akurat na zbliżającego się Sylwestra. 4. Ciasto francuskie zawinąć w rulon, rozpoczynając od posmarowanej sosem części (ta nieposmarowana ma być na zewnątrz, by ciasto się ładnie skleiło). Każdy, kto wybiera się na imprezę do znajomych lub sam organizuje przyjęcie, na pewno chce przygotować coś pysznego. Tym razem przygotowałam ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką. 😉 Na pewno się na nim nie zawiedziecie. Obiecuję, że ślimaczki z ciasta francuskiego znikną ze stołu jako pierwsze!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotujzprezesem.pl/2020/12/slimaczki-z-ciasta-francuskiego/

Gotuj z Prezesem

Bartek