Podobno – ja z uwagi na uczulenie miałam wersję bez pomarańczy;) 3-4 garści rukoli 1 pomarańcza 80-100 g sera z niebieską pleśnią (u mnie Lazur błękitny) garść/dwie orzechów włoskich 1 łyżka miodu Umytą rukolę rozkładamy na talerzach, lub dajemy do miski (w zależności od tego jak chcemy sałatkę podać-jeśli ma stanowić dodatek do obiadu, można wymieszać całość w misce). Sałatka świetna na drugie śniadanie, świetna jako dodatek do obiadu, świetna na lekką kolację. Na koniec dodajemy łyżkę miodu i chwilę podgrzewamy, stale mieszając, aż miód otoczy orzechy. Sos: 2 łyżki oliwy sok z 1/2 cytryny 1 łyżka miodu sól, pieprz Jeśli zaś do tego połączenia dodamy cząstki świeżej pomarańczy zyskamy niebywałą lekkość i smak. Orzechy prażymy na suchej, rozgrzanej patelni.