Żurawinowe crumble z jabłkami

Dorota
Śniadania
30.12.2020 16:28
Żurawinowe crumble z jabłkami

Sprawdzi się również doskonale jako świąteczny wypiek, bo pachnie świętami – no i jest mega szybki do zrobienia, więc dla tych, którzy nie lubia stać długo w kuchni będzie w sam raz! Proste żurawinowe crumble z jabłkami Ilość porcji: 2 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 100 g świeżej żurawiny 1 małe jabłko 40 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g zimnego masła 3 łyżki erytrolu lub cukru 1 łyżka płatków migdałowych Przygotowanie: Jeżeli chcecie być na bieżąco z tym, co pojawia się na blogu gorąco zachęciam do śledzenia mnie na Instagramie i Facebooku! Więcej przepisów na dania z żurawiną znajdziecie również w Magazynie Kocioł, dla którego stworzyłam ten przepis. Ja przygotowałam je dla Was w wersji jesienno – zimowej, więc w sam raz na ten czas! W misce łączymy masło z mąką i 2 łyżkami erytrolu i wyrabiamy palcami kruszonkę. Jezeli chciecie jeszcze zdrowszą wersję kruszonki, zastąpcie jasną mąkę mąką pełnoziarnistą a w wersji bezglutenowej mąką owsianą. Niezwykle proste i szybkie danie, w którym można bawić się do woli dodatkami i rodzajem kruszonki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://flymetothespoon.com/zurawinowe-crumble-z-jablkami/