Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 1 burrata (do kupienia np. w Lidlu) 1 gałązka ciemnych winogron bezpestkowych garść roszponki 1/2 gałązki rozmarynu 1 łyżka masła 1 łyżka posiekanych pistacji sól (najlepiej w płatkach), pieprz, oliwa z oliwek i gesty ocet balsamiczny Przygotowanie: Jeżeli chcecie być na bieżąco z tym, co pojawia się na blogu gorąco zachęciam do śledzenia mnie na Instagramie i Facebooku! Jeżeli chcecie być na bieżąco z tym, co pojawia się na blogu gorąco zachęciam do śledzenia mnie na Myślałam, że jestem taka sprytna, że sama je wymysliłam, ale okazało się, że musiał mi w głowie utknąć pomysł, który znalazłam kiedyś na stronach ksiązki Prosto Ottlenghiego. Przepis Yotama jest inny, ale nie dziwię się, że ten mariaż się tam znalazł, bo to jest, prosze Państwa, obłęd! Chodziła za mną ostatnio ta burrata z winogronami i pistacjami i dobrze robiła – bo to połączenie okazłao się być obłędne! Mozzarella buffala (lub zwykła pozzarella) też będzie dobra, ale to już nie będzie to samo, bo mozzarella nie zawiera w sobie kremowej śmietanki. Na talerzu rozkładamy rozszponkę, na niej kładziemy burratę.