Tarta francuska z grzybami i wędzonym serem

Obiad

29.12.2020 18:48

Tarta francuska z grzybami i wędzonym serem

Składniki: (2-3 porcje) - 1 płat ciasta francukiego - duża garść suszonych grzybów - 1 łyżka masła - 2 cebule - 1 jajko - 1 szkl. Z ciasta francuskiego wytnij koło, które zakryje dno i brzegi formy do tarty (zamiast jednej dużej możesz zrobić - tak jak ja - dwie mniejsze tarty). Piekarnik rozgrzej do 200°C. Na ciasto w formie wylej masę z grzybami, na górze poukładaj plasterki sera wędzonego. śmietanki 30% - 2-3 gałązki tymianku - 6 plasterków sera wędzonego w roladzie - sól, pieprz Na maśle usmaż na złoty kolor drobno posiekaną cebulę. Wstaw do piekarnika i piecz około 15 minut, do ścięcia nadzienia i rumianych brzegów.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/12/tarta-francuska-z-grzybami-i-wedzonym.html