łagodnego ketchupu 1 łyżka musztardy sarepskiej 3 ząbki czosnku 1 łyżka sosu sojowego szczypta ostrej przyprawy – może to być chilli, pieprz cayenne, czy ostra papryka. Jeśli lubisz skrzydełka pikantne, zrezygnuj z dodatku łagodnego ketchupu, i dodaj więcej ostrej przyprawy. 1 kg skrzydełek 1/2 szkl. U mnie to bardzo ostra przyprawa – turbo spicy od just spices sól, pieprz W dużym garnuszku łączymy oba ketchupy, musztardę oraz sos sojowy. Następnie skrzydełka rozkładamy na blaszce z kratką lub w żaroodpornym naczyniu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Takie skrzydełka z piekarnika są bardzo smaczne i wiem, że wiele osób bardzo je lubi. Udostępnij Zapisz Pieczone skrzydełka to świetna propozycja zarówno na obiad, jak i do podania w formie przekąski na Sylwestra.