Składniki: 1 kg karkówki Marynata: 6 ząbków czosnku 1 łyżka majeranku 1/2 łyżki rozmarynu 2 łyżki soli 1 łyżka oleju Nadzienie: 200 g pieczarek 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju sól, pieprz Mięso rozbijamy tłuczkiem na grubość ok 1 cm i nacieramy z obydwu storn przygotowaną marynatą. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego rozdrobnione składniki nadzienia, soli i pieprzymy i dusimy do momentu odparowania wody. Podajemy na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno jako przystawka. Wierzch karkówki smarujemy równomiernie nadzieniem, zostawiając ok 3 cm wolnego miejsca wzdłuż jednego z dłuższych boków.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/12/rolada-z-karkowki-z-pieczarkami.html