Składniki: 1 płat ciasta francuskiego 4 plastry sera żółtego 1 pojedyncza pierś z kurczaka (250 g.) 200 g. pieczarek 1/2 cebuli sól, pieprz, czosnek granulowany papryka słodka i ostra Ciasto francuskie rozłożyć na stolnicy i przekroić na cztery części. Na połowie każdej części ułożyć ser, następnie pieczarki i kurczaka. Tak przygotowane kieszonki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Tak sobie myślę, że świetnie się sprawdzą na wieczór sylwestrowy. Przyprawić i odstawić na czas przygotowania pieczarek. Są naprawdę smaczne, proste w przygotowaniu i nie ma przy nich dużo pracy. Pierś pokroić na małe kawałki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/12/kieszonki-z-ciasta-francuskiego-z.html