Składniki: 400 g mięsa z udźca indyka 1 cebula 3ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 czerwona papryka 120 g ryżu 400 ml bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka oregano 1 łyżka kminu rzymskiego 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 100 g tartego sera żółtego natka pietruszki 1 papryczka chilli sól Sposób wykonania: Mięso z indyka mielimy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i poszatkowany czosnek. Szklimy. Dodajemy zmielone mięso i dokładnie je obsmażamy. Do smażącego się mięsa dodajemy wszystkie przyprawy, pokrojoną w kostkę paprykę oraz …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://qchniapoprostu.blogspot.com/2021/03/pomidorowy-ryz-z-mielonym-indykiem.html