Dziś zrobiłam, to na szybko dlatego bułeczki nie wyszły zbyt piękne, ale są naprawdę pyszne 🙂 Bułeczki układamy na blaszce w odstępach (u mnie na dwóch mniejszych). Składniki: - 1 opakowanie suchych drożdży (8 g) - niepełna łyżka cukru (płaska) - 1 szklanka ciepłej wody (250 ml) - 520 g mąki pszennej TOTA + do podsypania podczas wyrabiania - 1 jajko klasy M - 80 g masła - szczypta soli Odstawiamy jeszcze na chwile przykryte ściereczką (najlepiej około 10 minut, ja dziś zostawiłam krócej). Łatwe bułeczki pszenne Kolejny prosty przepis na bułki pszenne. Ja zazwyczaj formuje gruby wałek z ciasta i kroję go na kawałki (około 10-12). Ciasto powinno podwoić swoją objętość (czas około 45-60 minut w zależności od panujących warunków). Bułeczki należy obserwować, bo czas pieczenia jest różny w zależności od piekarnika. Bułki ze zdjęcia przygotowałam na szybko nad wodę. Często przygotowuję takie domowe bułki na różne wyjazdy, piknik czy śniadanie. Sprawdź, gdzie najlepiej zrobić zakupy z dostawą do domu i przygotuj te pyszne bułeczki 🙂 Ja pod koniec włączam zawsze na chwile termoobieg.