Jeżeli pomysł na łososia w sosie porzeczkowym przypadł Wam do gustu, na koniec zapraszam Was do zapoznania się z wcześniejszymi przepisami na łososia zapiekanego w cieście, łososia na parze z sosem imbirowym oraz łososia z marynowaną cukinią. SKŁADNIKI Łosoś w sosie porzeczkowym 2 filety z łososia 1 szalotka 100 ml białego wina 100 ml bulionu warzywnego 150 g czerwonej porzeczki sól, pieprz oliwa z oliwek W przypadku pytań dot. przepisu możecie skontaktować się ze mną na FB lub na IG, lub zostawić je w komentarzu. PRZYGOTOWANIE Na rozgrzanej patelni z 2-3 łyżkami oliwy podsmażamy drobno posiekana szalotkę, mieszając od czasu do czasu. Wskazówki Ryby natarte sokiem z cytryny są dużo delikatniejsze w smaku, nie rozpadną się podczas smażenia, będą bardziej soczyste i stracą przykry posmak morza. Do gotującego się sosu wkładamy łososia i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.