Świąteczne polędwiczki z dorsza

Anna
Boże Narodzenie
22.12.2020 17:10
Świąteczne polędwiczki z dorsza

Składniki: - 1 cebula, - 1 łyżka masła, - 4 polędwiczki z dorsza ok. 330 g, - 1 łyżeczka miodu, - garść suszonej żurawiny, - garść świeżej żurawiny, - 1/2 pomarańczy, - 1/2 cytryny, - ok. 10 pomidorków koktajlowych, - 4 łyżeczki majonezu Delikatny Kętrzyński, - sól, pieprz, czerwona słodka papryka. Na to kładę polędwiczki z dorsza, na nie podduszoną cebulę, na to majonez Kętrzyński. Wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 30-40 min. do ładnego zarumienienia się, aż powstanie fajna skorupka na rybie, ale uważajmy aby nie przesuszyć ryby. Na spód naczynia do zapiekania kładę pokrojone w połówki plasterków pomarańczy, pomidorki kroję na połówki. Przepis powstał we współpracy z marką Kętrzyński https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anamarisworld.blogspot.com/2020/12/swiateczne-poledwiczki-z-dorsza.html