Polecam serdecznie! SKŁADNIKI 3 pory 2 jabłka 2-3 ziemniaki 1 litr bulionu warzywnego 2 ząbki czosnku 1 cebula tymianek sól, pieprz oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Pory obieramy z zewnętrznych liści, płuczemy, osuszamy i kroimy w cienkie plasterki. Na koniec chciałabym polecić Wam wcześniejsze przepisy na zupy krem z porem: zupa krem porowo-ziemniaczana oraz zupa dyniowa z porem. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy drobno posiekaną cebulę oraz 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę. Na patelnię wrzucamy pory oraz jabłka; podsmażamy ok. 5 minut, mieszając od czasu do czasu. W przypadku pytań dot. przepisu możecie skontaktować się ze mną na FB lub na IG, lub zostawić je w komentarzu. Na koniec wrzucamy ziemniaki oraz 1-2 gałązki tymianku; doprawiamy solą i pieprzem. Całość podsmażamy 2-3 minuty, mieszając od czasu do czasu. Charakterystyczny smak pora idealnie połączył się ze słodkim jabłkiem, ziemniak nadał zupie delikatności a tymianek oraz czosnek dodatkowo podkręcił smak.