Biscotti

Desery
15.12.2020 10:07
Biscotti

Migdały i orzechy laskowe 100 g Mąka pszenna 270 g Proszek do pieczenia 1 łyżeczka Sól 1/3 łyżeczki Cukier lub erytrytol 60 g Oliwa 15 g Mleko roślinne 20 g Woda 110 g Aromat migdałowy, waniliowy i cytrynowy do smaku Po wyjęciu z piekarnika po pierwszym pieczeniu należy pokroić ciasto po 5 minutach (maksymalnie 10 minutach). Po drugim pieczeniu należy wysuszyć ciasteczka w temperaturze pokojowej rozłożone na kratce do pieczenia. Wyrabiamy ciasto i dzielimy na 2-4 części (w zależności od tego jakiej wielkości ciasteczka chcemy uzyskać). Historia tych ciasteczek jest niesamowicie długa i już rzymskie legionu raczyły się tymi ciasteczkami, które nadają się do bardzo długiego przechowywania. W zależności od preferencji można przygotować długie lub krótsze ciasteczka. Wskazówki: Do pokrojenia ciasta po pierwszym pieczeniu należy użyć noża do krojenia chleba. Po wyjęciu odstawiamy na 5 minut do ostudzenia. Zawsze intryguje mnie wizja takich potraw, które historia ludzkości zna już niemal od zarania dziejów. Kroimy na mniejsze kawałki i pieczemy kolejne 25 minut. Ja stawiam często na migdały i orzechy laskowe.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://rabarbarowo.pl/biscotti/?fbclid=IwAR3kdvjz1iEb9nVEZx6o2Zcdv3yIHu-x4NJvUMW3pqbJAzthDqaQqeCr-GA