Pierś z kurczaka pod pierzynką z pieczarek i sera żółtego

Milena
Obiad
15.12.2020 12:34
Pierś z kurczaka pod pierzynką z pieczarek i sera żółtego

Zobacz inne przepisy na piersi z kurczaka: Kurczak w sosie z porem i koperkiem – przepis na szybki obiad Kurczak zapiekany z majonezem i pieczarkami Kurczak w sosie pieczarkowym – szybki przepis na obiad Zapiekana pierś z kurczaka z serem i pomidorami Składniki na pierś z kurczaka pod pierzynką: - - 2 duże piersi z kurczaka - - 500 g pieczarek - - średniej wielkości por - - około 150 g żółtego sera - - około 2 łyżki ketchupu (można zamienić na majonez lub musztardę) - - sól, pieprz, papryka ostra lub słodka, czosnek suszony, oregano Przygotowanie Pierś z kurczaka pod pierzynką z pieczarek i sera żółtego zapiekana w piekarniku to pyszny pomysł na obiad lub ciepłe danie na imprezie lub spotkaniu rodzinnym. Piersi z kurczaka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, każdą smarujemy cienko ketchupem, następnie układamy pieczarki z porem, posypujemy suszonym oregano, a na koniec układamy starty ser żółty. W tym czasie pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem. Piersi z kurczaka zapiekane z pieczarkami

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://e-przepisykulinarne.pl/2012/02/piers-z-kurczaka-pod-pierzynka/