Składniki: 1 kostka margaryny 250 g. 1 niepełna szklanka mleczka skondensowanego słodzonego 1 łyżka cukru waniliowego (miałam swojski) 4 jajka 2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżki wody 1 łyżeczka cukru Dodatkowo: 1 łyżka mąki Wykonanie: Margarynę utrzeć z mleczkiem skondensowanym i cukrem waniliowym na puszystą masę. Kiedyś robiłam ciasto czekoladowe na mleku skondensowanym, ale nieslodzonym, dlatego tym razem też pomyślałam o cieście. Przez środek, wzdłuż przejechać łyżką, Nie jest to konieczne, ale jeśli to zrobimy, to ciasto będzie ładniej wyglądać. Zawsze powstanie jakiś wzór, po rozkrojeniu :) Gotową babkę wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 55-60 minut. Kawowe ciasto wyłożyć na jasne ciasto. Tak przygotowaną kawę wlać do pozostałego ciasta, dodać łyżkę mąki i wymieszać ręcznie lub mikserem. Tak więc, poczytałam, żeby się upewnić czy coś z tego wyjdzie.