Składniki: - 2 płaty śledziowe w occie, - 2 łyżki majonezu chrzanowego Kętrzyński, - 2 łyżki śmietany 18%, - 1/2 buraka ugotowanego, - 1 łyżeczka musztardy stołowej Kętrzyński (do smaku), - cukier (do smaku), - zakwas buraczany (opcjonalnie), - 1 cebula czerwona, - sól, pieprz, - koperek. 1/2 cebuli kroimy w kostkę, buraka ugotowanego skrajamy także w kosteczkę, koperek szatkujemy i wszystko ze sobą mieszamy. Pyszne w smaku i pięknie kolorowe śledzie w buraczkach, nie muszą być nudne :) Przepis powstał we współpracy z marką Kętrzyński https://ketrzynski.pl/ #kętrzyński IG @majonez_ketrzynski - www.instagram.com/majonez_ketrzynski Wszystkie produkty marki Kętrzyński dostępne są na www.sklepwegorzewo.pl oraz w niektórych marketach Stokrotka, Auchan, Carrefour.