Składniki na 2 porcje lub półmisek: 100 g mixu sałatowego, sałaty lodowej lub rzymskiej puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym (około 120-140 g) 4-5 pomidorków koktajlowych 5-6 kawałków pomidorków suszonych (ilość zależy od wielkości) opakowanie sera pleśniowego z niebieską pleśnią (100 g) Sos: 4 łyżki oliwy lub oleju mała łyżeczka płynnego miodu mała łyżeczka musztardy np sarepskiej, miodowej, stołowej łyżka soku z cytryny lub octu winnego szczypta ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku Możesz przygotować porcje dla każdego na oddzielnych talerzach, ułożyć sałatkę na jednym większym półmisku lub wymieszać wszystkie składniki w dużej salaterce. Polecam na kolację, domową imprezę lub do zjedzenia w pracy. Na niej ułóż pokrojone pomidorki, suszone pomidory, kawałki sera i rozdrobnionego tuńczyka.