Malinowe pierniki

Karolina
Ciasta
11.12.2020 17:56
Malinowe pierniki

polecam 😊 Składniki: 150 g malin (mogą być mrożone) 7 białek 1,5 szklanki cukru 350 g mielonych migdałów 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 łyżeczka cynamonu 1 szczypta gałki muszkatołowej 1 szczypta mielonych goździków Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: 3 łyżki ciepłej wody 1 łyżka soku malinowego 4 łyżki cukru pudru Wodę mieszam z sokiem i dodaję cukier puder. Gotową masę wykładamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na wysokość około 1 – 1,5 cm. Z upieczonego ciasta ściągamy papier i jeszcze ciepłe pierniki kroimy na prostokąty dowolnej wielkości (u mnie to około 3 x 6 cm). Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy powoli cukier i cały czas ubijamy, aż cukier się rozpuści (jak do bezy). Pierniki malinowe Te pierniki malinowe pochodzą z Niemiec, a przepis zupełnie nie przypomina naszych tradycyjnych pierników 😊 Mimo, że są miękkie po upieczeniu, pierniki malinowe potrzebują trochę czasu, aby nabrały pełni smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.slodkisentyment.pl/pierniki-malinowe/