Sakiewki naleśnikowe z kapustą i pieczarkami

Anna
Boże Narodzenie
11.12.2020 18:25
Sakiewki naleśnikowe z kapustą i pieczarkami

Ciasto na naleśniki : - 1 szklanka mąki - 1 szklanka mleka - 1 szklanka gazowanej wody mineralnej - 3 jajka - szczypta soli - 1 łyżka oleju Farsz z kapusty : - 400 g kapusty kiszonej - 30 dag pieczarek - 1 cebula - sól, pieprz - ewentualnie żółty ser - pęczek szczypiorku Kapustę ugotować, odcisnąć wodę i drobno pokroić. Na środku każdego naleśnika ułożyć nadzienie z kapusty, posypać startym żółtym serem. Dziś proponuję sakiewki z kiszoną kapustą z pieczarkami zamiast tradycyjnych krokietów. Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone pieczarki - dusić do miękkości grzybów, po czym dodać do kapusty. Na początku najlepiej przykryć czymś naczynie, dopiero pod koniec otworzyć by sakiewki się przyrumieniły. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć naleśniki dosyć krótko by nie były zbyt wysuszone.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://jaworskaanna7.blogspot.com/2020/12/sakiewki-nalesnikowe-z-kapusta-i.html