Tosty z gruszką, gorgonzolą i orzechami włoskimi

Beata
Przekąski
11.12.2020 15:43
Tosty z gruszką, gorgonzolą i orzechami włoskimi

SKŁADNIKI - 6 tostów pełnoziarnistych - 150 g sera gorgonzola - 2 gruszki konferencja - 6 orzechów włoskich bez łupin - przyprawa Vegeta Natur z koperkiem lub 2 łyżki drobno posiekanego koperku WYKONANIE Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Na każdym toście położyć plaster gruszki, następnie gorgonzolę, posypać przyprawą z koperkiem i orzechami włoskimi. Tak przygotowane tosty z gruszką, gorgonzolą i orzechami włoskimi nie tylko świetnie smakują, ale również bajecznie się prezentują. Gruszki umyć i pokroić na grube plastry (przez całą długość gruszki).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ejszet.blogspot.com/2020/12/tosty-z-gruszka-gorgonzola-i-orzechami.html