Składniki: 250 g filetów śledziowych (około 4 sztuki) jabłko cebula 2 ogórki kiszone lub konserwowe 2 jajka ugotowane na twardo świeży koperek 2 łyżki oliwy lub oleju 1 płaska łyżeczka musztardy 1 łyżka soku z cytryny pieprz Po 2-3 godzinach moczenia sprawdź, czy są nadal zbyt słone – jeśli tak, wymień wodę na świeżą i ponownie odstaw na godzinę lub dwie. Można go podać na talerzyku, w miseczce, w porcjach ułożonych na grzankach lub krakersach (to zależy od Twoich upodobań i wyobraźni). Natomiast śledzie solone należy namoczyć w zimnej wodzie lub mleku i odstawić na kilka godzin, by sól odmokła. Śledzie, obrane jabłko, ogórki, jajka i cebulę pokrój w drobniutką kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kulinarnesos.com.pl/tatar-ze-sledzia-z-oliwa/