Składniki na klopsiki w sosie pietruszkowym (3-4 porcje): 500 g mięsa mielonego (dałam z indyka, wieprzowe czy wołowe też może być) 2 ząbki czosnku jajko 4 łyżki bułki tartej około 1/4 szklanki mlek a s ó l, pieprz Sos: szklanka bulionu drobiowego 200 ml ś mietan y 30% pęczek natki pietruszk i ł y ż ka mąki (pszenna lub owsiana) sól, pieprz Jeśli szukacie jakiegoś przepisu na obiad z wykorzystaniem mięsa mielonego, ten pomysł z pewnością przypadnie wam do gustu. Klopsiki w sosie pietruszkowym to przepis na pyszny i szybki domowy obiad, którego wykonanie zajmie około pół godziny. Następnie na patelnię wlewamy bulion i dusimy pulpety po około 5 minut z każdej strony. Obsmażamy je na rozgrzanym oleju z obu stron przez jakieś 2 minuty.