Roladki naleśnikowe z łososiem i szpinakiem: 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody gazowanej 1 jajko 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki szpinaku ( ilość po rozmrożeniu) 1 szklanka mąki tortowej szczypta soli 2 łyżki oleju 150 g serka chrzanowego typu Almette 100 g łososia wędzonego na zimno Przygotowanie: Szpinak przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Jest to przekąska typu finger food czyli na tzw. kęsa, idealnie sprawdzi się na różnego rodzaju imprezach! Zawsze na pierwszy placek dajemy odrobinę oleju – na następne placki nie jest to konieczne. Na samym końcu dodajemy 2 łyżki oleju i znowu miksujemy. Roladki naleśnikowe z łososiem i szpinakiem to ekspresowa i prosta w przygotowaniu przekąską, którą zrobisz w zaledwie 15 minut! Następnie na powierzchni naleśnika rozsmarowujemy serek chrzanowy i rozkładamy plastry wędzonego łososia. Zawijamy w rulon i kroimy w kawałki o grubości 2-3 cm.