Składniki na placki z cukinii i marchewki: 1 średniej wielkości cukinia (ok. 350 g) 2 marchewki 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka posiekanego koperku sól, świeżo zmielony pieprz olej do smażenia Przygotowanie: 1. Cukinię myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy za pomocą ręczników papierowych. Placki z cukinii smażymy na małym ogniu, z obu stron na złoty kolor. Zachęcam do wypróbowania mojego sprawdzonego przepisu na placki z cukinii i marchewki, póki sezon na cukinię trwa. Ja najbardziej lubię je zajadać z kleksem jogurtu naturalnego z dodatkiem koperku, mój mąż natomiast z sosem czosnkowym. Placki z cukinii i marchewki podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie to jogurt naturalny i świeży koperek. Placki z cukinii są pyszne zaraz po usmażeniu, ale równie dobrze smakują na zimno. Placki z cukinii i marchewki to super pomysł na bezmięsny obiad lub kolację. Placki z cukinii i marchewki są pyszne i delikatne, a dzieci je wprost uwielbiają! 3. Na patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju i nakładamy za pomocą łyżki porcję ciasta.