Składniki na roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą: 2 duże placki tortilli pszennej 2 jajka rozmiar L 1 puszka tuńczyka w oliwie (po odsączeniu 120 g) 4-5 małe ogórki konserwowe 1 mała cebula 3 pełne łyżki kukurydzy konserwowej 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy sól, świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Roladki z tortilli z tuńczykiem i kukurydzą to świetne mini przekąski na imprezę! 🙂 Takie roladki będą również super pomysłem na drugie śniadanie, które możesz spakować w pudełeczko do pracy lub dziecku do szkoły. 1. Jajka gotujemy na twardo, jak trochę ostygną obieramy je ze skorupek. 2. Tuńczyka odsączamy z zalewy i również przenosimy do miski, rozdrabniamy widelcem. 4. Pastę rozsmarowujemy na dwóch tortillach, a następnie dość ciasno zawijamy w rulonik.