Składniki na wypełnienie wrapów: – 250g ricotty – 150g wędzonego łososia – 10-12 liści sałaty masłowej – 1 papryka czerwona – 1 długi ogórek – 1 awokado – 1 marchew – 1 mała czerwona cebula – pęczek szczypiorku – sezam – sól i pieprz Naleśniki: Składniki na naleśniki (ok. 12-14 sztuk): – 540ml mleka – 260g mąki pszennej pełnoziarnistej – 2 jajka – 4 łyżki oleju – 2 łyżki posiekanego koperku – szczypta soli Gotowe naleśniki smarujemy ricottą i solimy, na niej układamy sałatę, a następnie ogórka z marchewką, paprykę, szczypiorek w całości, awokado, cebulę i łososia. Wielkimi krokami zbliża się weekend, więc mam dla Was pyszny pomysł na zdrową przekąskę na imprezę, czy do filmu. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni bez użycia tłuszczu lub z minimalnym jego użyciem z obu stron. Ponadto, możecie dodać szynkę, upieczone mięso lub wędzoną rybę – np. łososia, czy makrelę.