Roladki drobiowe zawijane w boczku

Bartek
Obiad
24.11.2020 19:19
Roladki drobiowe zawijane w boczku

Składniki na pieczone roladki drobiowe w boczku: 0,5 kg piersi z kurczaka 200 g sera żółtego 100 g boczku wędzonego w plastrach kilka pomidorków koktajlowych sól, pieprz, przyprawa do kurczaka papryka ostra Przygotowanie: Jeżeli znudziły wam się już zwykłe kotlety z piersi z kurczaka lub schabowe to polecam wam właśnie pieczone roladki drobiowe w boczku! Następnie wrzucamy wszystkie roladki z tłuszczem z patelni to naczynia żaroodpornego i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Całość jak widać na załączonym zdjęciu wygląda smakowicie, tylko trochę sera mi wypłynęło z moich roladek, lecz to nie psuje ich smaku! Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i delikatnie rozbijamy jak na kotleta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotujzprezesem.pl/2016/11/roladki-drobiowe-zawijane-w-boczku/

Gotuj z Prezesem

Bartek