Pasta z makreli wędzonej

Kasia

Śniadania

19.11.2020 7:48

Pasta z makreli wędzonej

Pasta z makreli – składniki: 1 sztuka wędzonej makreli pół zielonego ogórka 3 łyżki kukurydzy konserwowej opakowanie serka ziołowego kanapkowego 150g 2 jajka łyżka siekanego szczypiorku łyżka majonezu lub gęstego jogurtu sól i pieprz. Pasta z makreli – wykonanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, pokroić na drobno. Pasta z makreli wędzonej z dodatkiem serka ziołowego, świeżego ogórka, kukurydzy. Często przygotowuję ją bardziej na ostro, z dodatkiem kiszonego zamiast zielonego ogórka, a zamiast szczypiorku dodają czerwoną cebulę. Zobacz także: Bułki pszenne Domowe bułki do hotdogów Rogale z makiem – śniadaniowe, mięciutkie Bardzo fajna do smarowania pieczywa, ale też do faszerowania jajek (wtedy pomijamy w składzie jajka). Wszystkie składniki na pastę umieścić w naczyniu i połączyć ze sobą. Taka pasta jest szybka w wykonaniu i zapewne posmakuje każdemu, kto uwielbia wędzone ryby.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://katarzynarzepecka.pl/2020/11/pasta-z-makreli-wedzonej.html