Farsz – szpinakowy Szpinak 300 g Oliwa 10 g Tofu 90 g Majonez wegański 10 g Mleko roślinne 25 g Sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku Szpinak podsmażamy na oliwie do odparowania z niego wody. Sos Oliwa 10 g Pomidory malinowe 2 sztuki Czosnek 2 ząbki Sól i tymianek do smaku Wino opcjonalnie 1/3 lampki Pomidorki koktajlowe opcjonalnie do podania Na oliwie podsmażamy czosnek i pokrojone w kostkę pomidory przez ok. 10 minut. Ciasto na ravioli na ok. 12 sztuk Mąka pszenna (tortowa, młyńska) 150 g Woda 75 g Bo każdy wie, że to po prostu smakuje, a ravioli to nic innego niż włoski makaron w formie płatów, które przygotowane są tak by wypełnić je farszem i skleić. Co region to inny obyczaj, a poza tym można również spotkać ravioli na słodko, które są smażone na głębokim oleju. Zaczynając od samego ciasta (w którym może lub nie być dodatek oliwy) po farsz i w końcu kształt (kwadratowe, okrągłe, prostokątne etc.). ravioli Ravioli pochodzą z Włoch, ale w zależności od regionu ich przygotowanie wygląda inaczej. Farsz do ravioli oczywiście może być najróżniejszy, ale tak jak w przypadku polskich pierogów możliwości jest nieskończenie wiele i każdy znajdzie coś dla siebie.