Curry z kalafiora

Kasia
Obiad
04.02.2020 13:14
Curry z kalafiora

• 400 ml mleka kokosowego • 400 ml krojonych pomidorów • 1 łyżka oliwy z oliwek • 2 ząbki czosnku • 3-4 cm świeżego imbiru • świeża kolendra do podania. Curry z kalafiora – wykonanie: Ziemniaki obieramy, kroimy w grubszą kostkę, płuczemy. – składniki: • 1 kalafior • 4-5 ziemniaków • 1 opakowanie Patak’s Paste Pots Tikka Masala (opakowanie zawiera dwie porcje) Przepis ten zaczerpnęłam z e-booka Kulinarne Indie przygotowanego przez markę Patak’s. Jest to jeden ze stu pięćdziesięciu przepisów na potrawy indyjskie. Nie wiedziałam, czy zdecydować się na sałatkę z kaszą kuskus i arbuzem oraz serem halloumi, czy wolelibyście ziemniaki po bombajsku? Kalafiora dzielimy na różyczki, także płuczemy. Ząbek czosnku oraz imbir obieramy i trzemy na tarce o drobnych oczkach. Curry z kalafiora Curry z kalafiora Bardzo często korzystam nie tylko z sosów Patak’s, ale przeróżnych past, które są mieszanką skoncentrowanych przypraw. Curry z kalafiora to zdrowe danie kuchni indyjskiej, które rozgrzewa oraz niesamowicie syci. Przepis jest niezwykle prosty, ponieważ warzywa wraz z dodatkami przygotowujemy na jednej patelni. Wok przykrywamy i dusimy curry z kalafiora, co jakiś czas mieszając i sprawdzając miękkość warzyw. Szczegóły tutaj. Marka Patak’s skomponowała naprawdę niezłą książkę kulinarną, która pozwoli Wam w domowym zaciszu cieszyć się indyjskimi smakami. Na patelni typu wok rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią czosnek, imbir i chwilę podsmażamy. Dajcie znać w komentarzach, czy wypróbowaliście już któregoś przepisu z e-booka Kulinarne Indie!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://katarzynarzepecka.pl/2020/02/curry-z-kalafiora.html