Składniki: - 6 nóg kurczaka, - 1-1.5 kg ziemniaków (najlepiej takie nie rozpadające się idealne do pieczenia), - 2 marchewki, - sól, majeranek, olej. Marynata: - 4 łyżeczki musztardy stołowej Kętrzyński, - 2 łyżki miodu, - sól, curry, tymianek, czerwona papryka, pieprz cayenne, ew. przyprawa do kurczaka złocistego, - 2 ząbki czosnku, - 6 nóg kurczaka, - 1-1.5 kg ziemniaków (najlepiej takie nie rozpadające się idealne do pieczenia), - 2 marchewki, - sól, majeranek, olej. Marynata: - 4 łyżeczki musztardy stołowej Kętrzyński, - 2 łyżki miodu, - sól, curry, tymianek, czerwona papryka, pieprz cayenne, ew. przyprawa do kurczaka złocistego, - 2 ząbki czosnku, - olej. Wykonanie: Składniki na marynatę mieszamy, doprawiamy do smaku, obtaczamy z każdej strony nogi, dodajemy 2 ząbki czosnku przecięte na pół, wcieramy w kurczaka. W międzyczasie marchewkę tniemy w plasterki, ziemniaki obieramy, pozostawiamy w całości lub większe przekrajamy na pół. Na obiad polecam Wam pyszne nogi kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej :)