Składniki na klopsiki mięsno-warzywne: 500 g mięsa mielonego z szynki 1 duża cebula 1 duża marchewka 1 papryka czerwona 3 łyżki kukurydzy konserwowej 2 ząbki czosnku 1 czerstwa bułka 1 jajko 2 szklanki bulionu 3 łyżki przecieru pomidorowego bułka tarta do obtoczenia klopsów sól, pieprz, papryka słodka, majeranek Przygotowanie: 1. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Efektem są właśnie klopsiki mięsno-warzywne, które są znakomite w swoim smaku 😉 Klopsiki gotujemy w sosie przez około 10-15 minut. Obtaczamy je w bułce tartej, a następnie podsmażamy z każdej strony na złocisty kolor. Klopsiki mięsno-warzywne Byłam już znudzona tradycyjnymi klopsami mielonymi, więc postanowiłam odrobinę odświeżyć ten przepis. W kolejnym kroku klopsiki przekładamy do garnka i zalewamy dwoma szklankami bulionu. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut.