Sałatka królewska

Bartek
Sałatki
12.07.2020 18:53
Sałatka królewska

Składniki na sałatkę królewską: 1 słoik selera konserwowego (ok. 350 g) 1 puszka kukurydzy konserwowej 1/2 pora ( około 15-20 cm) 200 g ulubionej szynki – u mnie polędwica sopocka 200 g sera gouda szczypiorek 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Zarówno seler jak i kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy na durszlaku. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na 1-2 godziny, by smaki się przegryzły. Następnie przekładamy je do miski razem z odsączonymi z zalewy warzywami. Dodajemy 2-3 łyżki majonezu, pokrojony w kosteczkę szczypiorek. W międzyczasie możemy pokroić w drobną kosteczkę szynkę oraz ser. Idealna zarówno na święta, jak i drugie śniadanie do pracy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotujzprezesem.pl/2017/04/salatka-krolewska/