Bezglutenowe ciasteczka

Bezglutenowe ciasteczka

Składniki / ok. 16 ciasteczek: – 100 g migdałów – 75 g mąki ryżowej – 120 g płatków owsianych górskich – 40 g rodzynek – 40 g żurawiny – 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej – 130 g roztopionego masła – 3 łyżki ksylitolu Przygotowanie: Z powstałej masy lepimy kulki (jeśli będzie bardzo się kleić, żwilżcie dłonie odrobiną zimnej wody), układamy je na blaszce (zachowując odstęp) i delikatnie spłaszczamy, formując zgrabne ciasteczka ( grubości ok. 1,5 cm). W dużej misce mieszamy suche składniki: mąkę migdałową, mąkę ryżową, płatki owsiane, posiekane rodzynki i żurawinę, sodę oczyszczoną i ksylitol. Zostawiamy na blaszce do całkowitego wystudzenia (tuż po upieczeniu będą miękkie).Stężeją po wystudzeniu.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/bezglutenowe-ciasteczka/