Składniki: (2 porcje) - 1 kg. świeżych muli - 1 duża cebula - 5 ząbków czosnku - 3 duże dojrzałe pomidory - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 gałązki rozmarynu - pół pęczka natki pietruszki - 2/3 szkl. białego wytrawnego wina - 100 g. zimnego masła - sól, pieprz Muszle dokładnie oczyść nożykiem i wypłucz w zimnej wodzie. Cebule posiekaj w kostkę a czosnek pokrój w cienkie plasterki. Na patelnię o grubym dnie wlej oliwę, rozgrzej i zeszklij na niej cebulę. Skórki pomidorów natnij w kilku miejscach, sparz i obierz. Gotuj na mocnym ogniu aż mule sie otworzą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://deliciousplacebynatalia.blogspot.com/2020/11/mule-w-sosie-winno-pomidorowym-mussels.html