Ciasto, które świetnie sprawdzi się jako wielkanocna babka. Wypieki marchewkowe długo zachowują wilgotność. Babkę wzbogaciłam 3 rodzajami orzechów, a wierzch pokryłam kremem z serka. Składniki (keksówka o wym. 25x12 cm.): 3 jajka 120 g. cukru 150 ml. oleju rzepakowego 200 g. marchewki startej na drobnych oczkach skórka otarta z 1 cytryny 230 g. mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli po 1 małej garstce orzechów włoskich, ziemnych i nerkowych Krem: 200 g. kanapkowego serka śmietankowego 60 g. cukru pudru 30 g. miękkiego masła Oraz: odrobina masła i bułki tartej do wysypania formy Orzechy upraż w mocno nagrzanym …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.deliciousplace.pl/2021/03/babka-marchewkowa-z-orzechami.html