Składniki: 200 g kiszonej czerwonej kapusty 2 duże marchewki 1 mała czerwona cebula pół łyżeczki cukru (opcjonalnie) sól (opcjonalnie) pieprz 2 łyżki oliwy extra virgin (można dać olej rzepakowy) Kapustę odciskamy z soku, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Surówka z kiszonej kapusty z ananasem Surówka z kiszonej kapusty Z tego co pamiętam jedliśmy ją z pasztetem z cukinii. Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z marchewką to wielgachna dawka witamin. Mam jasny blat w kuchni, więc słoik z kapustą musi zawsze jeszcze na czymś stać. Dorzucamy do nich pokrojoną drobno cebulę, cukier, sól, świeżo mielony pieprz i oliwę z pierwszego tłoczenia lub olej rzepakowy. Podobne przepisy: Surówka z kiszonej czerwonej kapusty Teraz mi to w ogóle nie przeszkadza, ale muszę uważać na miejsca, gdzie ją odkładam do kiszenia. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce na największych oczkach, dodajemy do kapusty. Nie powaliła mnie jakoś na kolana, nie różniła się w smaku niczym od białej. Surówka z młodej kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty