Gruzińskie chinkali

Agnieszka
Obiad
11.11.2020 15:39
Gruzińskie chinkali

Farsz: 500 g wołowiny lub 300 g wołowiny i 200 g wieprzowiny 1 cebula 300 ml bulionu łyżeczka czubrycy zielonej (opcjonalnie) płaska łyżka mielonych nasion kolendry pieprz 2 łyżki masła natka pietruszki Mięso zmiel i dodaj do miski. Ciasto: 500 g mąka pszennej 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka soli Do miski wsyp mąkę oraz sól. Każdą część rozwałkuj na trochę grubszy placek (grubszy, niż na polskie pierogi). Chinkali gotuj w osolonej, wrzącej wodzie około 7-8 minuty od chwili wypłynięcia ich na powierzchnię. Następnie podziel je na 2 lub 3 części -uformuj kule. Na każdy talarek nałóż farsz i zbierz brzegi w harmonijkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/11/11/gruzinskie-chinkali/