Składniki: 1 kg schabu przyprawa do mięsa wieprzowego 1 cebula 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki zielonej 1 mały ogórek kiszony 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego Zalewa: 4 szklanki wody (moja szklanka 230 ml.) 10 ziaren pieprzu 5 ziaren ziela angielskiego 5-6 liści laurowych Gałązka lubczyku 1/2 kostki mięsnej Wykonanie: Do rondelka wlać wodę. Teraz była okazja, bo na kursie kulinarnym o którym już Wam pisałam, tematem był właśnie, schab w sosie. Mięso obsmażyć na oleju w głębokiej patelni, lub brytfance, po kilka minut z każdej strony. Kiedy mięso będzie miękkie, dodać pokrojony w drobną kostkę ogórek kiszony. Schab w sosie po węgiersku, to specjalność mojego męża. Na osobnej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę. Kolorowe papryki również pokroić w kostkę. Już dawno, chciałam wstawić przepis na ten schab, ale jakoś tak się nie składało. Robi pyszny rosół i schab w sosie. Schab umyć, pokroić w grubsze plastry. Obtoczyć w przyprawie do mięsa wieprzowego. Wlać do sosu i mieszać żeby nie zrobiły się grudki.