Kotlety mielone z botwinką

kardamonovy
Obiad
24.04.2017 9:29
Kotlety mielone z botwinką

A na obiad miały być mielone z brokułem… Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny pół pęczka botwinki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 kajzerka pół szklanki mleka 1 jajko 1 płaska łyżka majeranku sól pieprz olej rzepakowy Kajzerkę rozdrabniamy i zamaczamy w mleku na 10 minut. Podobne przepisy: Kotlety mielone z cukinią Kotlety mielone z marchewką i imbirem Mielone z musztardą Z lekkim niedowierzaniem podeszłam do botwinki, od razu rzuciłam okiem na kraj pochodzenia, licząc na jakieś Cypry albo inne badziewia. Do mięsa wrzucamy odciśniętą bułkę, rozdrobniony czosnek, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, przyprawy, wszystko dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na pół godziny. Formujemy kotlety i smażymy na wolnym ogniu, około 5 minut z każdej strony, do zrumienienia. Wiem, że to jeszcze nie szczyt sezonu, ale nie mogłam się powstrzymać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/kotlety-mielone-z-botwinka/