super. Składniki: 1,2 l wody 700 g passaty pomidorowej 2 marchewki 1 większy korzeń pietruszki mały kawałek selera 1 cebula 1 duży liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego szczypta cukru (lub więcej) 150 g makaronu (ja użyłam pokruszonego pappardelle) 2 kulki mozzarelli 2 łyżki pesto z rukoli sól pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego (przepis na 5 porcji) Podobne przepisy: Kremowa pomidorowa z jarzynami z rosołu Zupa pomidorowa z pomidorów z puszki Zupa pomidorowa z makaronem Pomidorowa z tortellini Pomidorowa z wędzoną papryką, fasolą i ziemniakami Gęsta zupa pomidorowa z ryżem Zupa pomidorowa z kaszą i szczypiorkiem Zmieniłam jednak ryż na makaron, dodałam dwa inne składniki i wyszła gęsta pomidorowa z pesto i mozzarellą. Po 15 minutach gotowania zupy, wyjmujemy z niej liść i ziele, całość miksujemy na gładki krem. Zupa pomidorowa z lanymi kluskami Toskańska zupa pomidorowa Umyte marchewki i pietruszkę obieramy i kroimy w półplasterki, cebulę i seler w kostkę (nie muszą to być równe, ładne kawałki, wszystko i tak na koniec zostanie zmiksowane) Następnie do garnka z warzywami wlewamy wodę i passatę, dorzucamy liść i ziele, gotujemy pod przykryciem około 15 minut. – wszystko wrzucamy do garnka na rozgrzany olej, smażymy na wolnym ogniu do lekkiego zrumienienia.