Ciasto naleśnikowe 1 szklanka mleka 1 i pół szklanki mąki pszennej użyłam tortowej 1 łyżka gęstej śmietany 2 jajka szczypta soli 1 łyżka cukru 1/3 szklanki oleju Na patelni rozgrzać około jednocentymetrową warstwę oleju , Jabłka zanurzać w cieście naleśnikowym i przekładać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z każdej strony na złoty kolor następnie przełożyć na ręcznik papierowy aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować na jednolitą masę lub wymieszać za pomocą rózgi kuchennej. Sprawdzą się na śniadanie, obiad, deser i kolację :). 3 duże jabłka
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://andziapichci.blogspot.com/2020/11/jabka-w-ciescie-nalesnikowym.html