Wystarczy zamówić w sklepie internetowym, na stronie https://www.skleppm.pl/ Składniki: 350 g. ciepłej wody 20 g. drożdży 1 łyżeczka miodu 350 g. mąki żytniej typ 720, użyłam mąkę żytnią Polskie Młyny 1 łyżeczka soli 4 łyżki pestek dyni 4 łyżki oleju Wykonanie: Tak przygotowany chleb, odstawić jeszcze na 15 minut żeby podrósł do brzegów foremki. Tym razem, mam dla was chleb pszenno żytni z pestkami dyni. Od lat, już nie kupuję w sklepie. Żeby ją kupić, nie trzeba wychodzić z domu. Gotowe ciasto, odstawić na około godzinę do wyrośnięcia. Dawno nie było przepisu na pieczywo. Oczywiście, możecie zamienić dynię na inne ziarna, albo zrobić bez ziaren.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/11/chleb-pszenno-zytni-z-pestkami-dyni.html