Jambalaya z chorizo, kurczakiem i krewetkami

Agnieszka
Obiad
06.11.2020 17:11
Jambalaya z chorizo, kurczakiem i krewetkami

100 g kiełbasy chorizo 200 g fileta z kurczaka 200 g krewetek 300 g ryżu 1 mała cebula 1 l bulionu warzywnego 200 g passaty pomidorowej natka pietruszki 2 łyżki soku z limonki 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę chili pieprz, sól olej rzepakowy Na dużej patelni podsmaż pokrojone chorizo. Na tą samą patelnię wrzuć pokrojonego w kostkę kurczaka, smaż go na wytopionym z chorizo tłuszczu przez około 5 minut. Po chwili wsyp ryż, wlej bulion, zmniejsz ogień i duś do momentu, aż ryż będzie miękki (pamiętaj, aby cały czas go mieszać – by się nie przypalił).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/11/06/jambalaya-z-chorizo-kurczakiem-i-krewetkami/