Zupa tajska z chili i krewetkami

Agnieszka
Zupy
15.01.2019 20:29
Zupa tajska z chili i krewetkami

- 1 litr bulionu - 2 łyżki sosu ostrygowego lub rybnego - 200 g krewetek - 1 łyżka czerwonej pasty curry - 200 ml mleka kokosowego (z puszki) - szklanka cieciorki z puszki - 1 papryczka chilii ( możesz dodać więcej w zależności od preferencji ostrości) - ½ czerwonej papryki - ½ zielonej papryki - 1 mała cebula - 3 ziemniaki - 1/ łyżeczki startego świeżego imbiru - 3 ząbki czosnku - ½ soku z limonki - sól - pieprz - czarny sezam Następnie dodaj cieciorkę, pastę curry, posiekany czosnek, świeży imbir oraz sos ostrygowy lub rybny – gotuj na małym ogniu przez około 15-20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2019/01/15/zupa-tajska-z-chili-i-krewetkami/