Grochówka

Agnieszka
Zupy
29.03.2020 10:55
Grochówka

3 l bulionu warzywnego wędzone kości 0,5 kg łuskanego grochu 200 g wędzonego boczku 100 g dobrej kiełbasy 1 cebula 4 duże ziemniaki 4 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 1 łyżka suszonego majeranku sól pieprz olej rzepakowy Na patelni podsmaż pokrojone w kostkę cebule, boczek i kiełbaskę dodaj do zupy – doprawiając wszystko majerankiem, solą oraz pieprzem. Wędzone kości zalej bulionem warzywnym, dodaj ziele angielskie, liście laurowe i gotuj przez około 40 minut. Następnie dodaj odcedzony groch – gotuj na małym ogniu przez godzinę (aż groch będzie miękki).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/03/29/grochowka/