Marchewkowe Ciasto Z Lukrem Pomarańczowym

Iwona
Ciasta
06.11.2020 18:03
Marchewkowe Ciasto Z Lukrem Pomarańczowym

Składniki na blaszkę 21 x 21 cm - 3 jajka kl M - 0,5 szkl cukru - 1 i 1/4 szkl mąki - 1 czubata szklanka startej marchewki na średnich oczkach - 120 ml oleju - 1 płaska łyżeczka sody - skórka starta z 1/2 pomarańczy wcześniej umytej i wyparzonej lukier pomarańczowy: - około 3 łyżki soku z pomarańczy - odrobina startej skórki - cukier puder tyle aby lukier był gęsty ale lejący Wszystkie składniki na ciasto w temperaturze pokojowej ! 1. Marchewkowe Ciasto Z Lukrem Pomarańczowym Przepyszne, bardzo wilgotne ciasto marchewkowe które zachowa świeżość nawet do 4 dnia, a zwieńczone pysznym pomarańczowym lukrem, zachęcam do upieczenia i życzę Wam miłego weekendu, trzymajcie się zdrowo :* 3. Wystudzone ciasto polewamy utartym wcześniej lukrem pomarańczowym. Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszysta masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2020/11/marchewkowe-ciasto-z-lukrem.html