Rolada czekoladowo-serowa

Ewa
Ciasta
05.11.2020 8:15
Rolada czekoladowo-serowa

drobnego cukru - 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego - 400-450 ml śmietanki 36% MU! - około 250 g borówki amerykańskiej Czekoladę z dodatkiem oleju rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kiedyś takie ciasto można było przygotować tylko latem, na szczęście obecnie mamy w sklepach dostęp do borówek amerykańskich niemalże przez cały rok. W przypadku gdyby otrzymana masa była dosyć rzadka, dodajemy żelatynę (1 łyżeczka rozpuszczona w niewielkiej ilości wody, a następnie podgrzana do ponownego rozpuszczenia. Rolada czekoladowo-serowa Rolada czekoladowa z twarogowo-śmietankowym wypełnieniem oraz borówką amerykańską, to propozycja na szybkie ciasto do kawki. Masę wylewamy na dużą, wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (z wyposażenia piekarnika). Jajka miksujemy wraz z cukrem na jasną, puszystą masę. mąki pszennej - 100 g gorzkiej czekolady - szczypta proszku do pieczenia Masa: - 250 g tłustego twarogu - 1/2 szkl. Upieczone ciasto wykładamy na rozłożoną na blacie wilgotną ściereczkę. Biszkopt: - 5 jajek - 3/4 szkl. drobnego cukru - 2 łyżki oleju - 3 łyżki wody - 3/4 szkl. Rozprowadzamy na jego powierzchni masę twarogową z borówkami. Obroty miksera zmniejszamy, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/11/05/rolada-czekoladowo-serowa/